Beinir

Kasvatus

Puhdasrotuinen islanninhevonen on meille sydämen asia. Haluamme tarjota mahdollisuuden säilyttää vanhempaa sukulinjaa vuosien takaa vielä pitkään nykyisissä virtuaalisissa islanninhevosissa. Suuren arvostukseni kohteena ovat vanhemmat (osa jo lopettaneet) kasvattajat. Vanhempia suvullisi hevosiamme ovat mm. Bringa frá Moldottur, Hera frá Syndur sekä hyvin menestynyt Gletta frá Syndur. Tällä hetkellä sukulinjoissamme on tarjolla niin uuden uutukaista evm-sukua, kuin myös edellä mainittua vanhempaa tuotosta ja löytyypähän jalostusmateriaaliksi myös Gjöf frá Svandis, joka polveutuu niinkin kaukaa kuin Peikkometsän islanninhevosista (Ch Þór frá Peikkometsä KTK-I, Dumba frá Peikkometsä).

Jalostusvalintoja tehdessämme pääosassa pohdimme, mitä näillä hevosilla on antaa jalostuksen eteenpäin viemiseksi. Toivomme jalostushevosiltamme vähintäänkin kohtuullista kilpailutaustaa, tervettä rakennetta sekä islanninhevoselle ominaista luonnetta. Beinirissä tuskin tullaan koskaan tapaamaan massajalostusta, pyrimme toteuttamaan vain lupaavia yhdistelmiä ja seuraamaan tarkasti mitä jalostushevosemme periyttävät.

Koska hevosemme ja niiden jälkeläiset ovat meille tärkeitä, tätä odotetaan myös kasvattien uusilta kodeilta. Varsamme eivät ole vain ja ainoastaan himokisaajia varten, vaan haluamme tukea ehdottomasti myös islanninhevosta niin ratsastuskoulu-, perhe-, kuin yksitysratsukäytössäkin. Monipuolisuushan islanninhevosessa on paras ominaisuus. Toivoisimme kuitenkin, että kasvattimme pääsisivät keräämään edes muutamia kilpailuita askellajikäytössä. Muutoin toivottavaa olisi jollain tapaa merkitä hevosen sivuille, että siitä huolehditaan (esimerkiksi hoitopäiväkirja, valmennukset).

Myyntiehdot

Kasvateistamme voi esittää vapaamuotoisen tarjouksen sähköpostiin wishmaster@ruskavelho.net, asiallisesti otsikoituna (kuten "kasvatti asiaa", "tarjous kasvatista" tms). Tarjouksessa tulisi kuitenkin käydä ilmi tuleva kotitalli, tulevaisuuden suunnitelmat, sekä jonkinlaista kilpailu- ja/tai sivunäyttöä.
Kaikki varsat tulisis rekisteröidä Virtuaaliseen Ratsastajainliittoon, ja niille tulee merkitä todenmukaiset vanhemmat sekä kasvattajaksi Beinir (BEIN5300). Beinir sijaitsee Suomessa, joten syntymämaa on luonnollisesti Suomi.
Kasvatin omille sivuille tulisi kasvattajaksi merkitä Beinir. Kasvatin tietoja ei myöskään saa muuttaa (rotu, syntymäaika, nimi, sukupuoli (orin saa ruunata ilmoittamatta)).

Jokaisen varsan kohdalla kerron selkeästi mitä olen sen tulevaisuudelta vailla. Osa lähtee mielellään kevyempäänkin käyttöön, enkä ole 24/7 niskassa hengittämässä. Mikäli kuitenkin tulen tulokseen, että varsa ei saa ansaitsemaansa huomiota, minulla on oikeus ottaa se meille takaisin. Ilmoitan kuitenkin asiasta sähköpostitse ennen minkäänlaisia toimenpiteitä. Mikäli sähköpostiin ei vastata kuukauden sisällä, katson kasvatin hylätyksi.

Kasvatit

Syntymäpäivä skp. Varsa isä x emä omistaja
18.02.2014 t. Hvítnös frá Beinir Tvífari frá Syndur x Bringa frá Moldóttur Beinir
21.12.2013 o. Einfari frá Beinir Ljón frá Mána x Sunna frá Hagaljómi Spelandi
09.12.2013 t. Ylfa frá Beinir Kveikur frá Grettir x Ylgja frá Freistingar Beinir
04.12.2013 t. Myrra frá Beinir Ravn frá Torgils x Mysla frá Teitur Spelandi
11.11.2013 t. Gjóla frá Beinir Andvari frá Syndur x Gjöf frá Svandis Beinir
22.10.2013 t. Mysa frá Beinir . Apli frá Fjallafura x Mýrýn frá Ljóma Myynnissä, varattu HM
21.10.2013 o. Kjarkur frá Beinir Myrkvi frá Beinir x Gletta frá Syndur Beinir
18.10.2013 o. Sólfaxi frá Beinir Baldur frá Hafrún x Sunna frá Hagaljómi Ljóma
18.10.2013 o. Myrkvi frá Beinir Hjirlmir frá Brúnskóg x Ylgja frá Freistingar Beinir
01.10.2013 t. Druna frá Beinir Gripnir frá Adel x Hera frá Syndur Beinir
13.03.2013 o. Jálfur frá Beinir Jöfur frá Fitjungur x Hera frá Syndur Tiilikanoja
10.06.2008 t. Undri frá Beinir Frœndi frá Moldóttur x Stulka frá Syndur kadonnut
02.06.2008 t. Týr frá Beinir Jöfur frá Fitjungur x Hera frá Syndur kadonnut