Aaltolan perinnetila

etusivu - esittely - asukkaat - toiminta - vieraskirja
Olet saapunut maalaiselämän sydämeen, virtuaalisen Suomen maaseudulle, missä perinteitä kunnoitetaan. Aaltolan tilalla hevoset asuvat pihatoissa sekä vanhaan navettaan rakennetussa tallissa, joissa niiltä löytyy kaikki tarpeellinen. Hevosemme tienaavat ruokansa työllä, eli kasvatamme itse hevosten kauran sekä heinän ja kylvö sekä niitto tapahtuvat hevosvoimin. Kunnioitamme "vanhan kansan arvoja" ja pyrimme saamaan ruokamme pääasiassa omasta pihasta; tallipihalta löytyy oma rakennus kanoille, vuohille ja aaseille, pelloilla puolestaan kasvaa hevosten ruoan lisäksi myös ruista. Ei tietenkään sovi unohtaa myöskään päätalon takana sijaitsevaa runsasta puutarhaa marjoineen, hedelmineen ja yrtteineen.
Talli on vanhan puulämmitteisen maalaistalon pihapiirissä, jota ympäröi ensin laajalti pellot, joiden taustalla nousee hehtaarikaupalla jyhkeää metsää. Polttopuut haemme omasta metsästä, mitenkäs muuten kuin hevosilla! Pihapiirin reunasta löytyy myös mukavan kokoinen hiekkakenttä, jossa on hyvä työskennellä ratsain tai kouluttaa nuoria hevosia valjaiden alle.
Hevoset ovat meillä perheenjäseniä, jotka tuovat yhtälailla ruokaa pöytään kuin talon isäntäväki. Hevosilla myös kilpaillaan silloin, kun oman tilan työt eivät vaadi kaikkia hevosia töihin. Pääasiassa haemme näyttöä työhevoskilpailuista osoittamaan eläintemme hyvää työkykyä, mutta myös valjakkokilpailuille sekä raveille/askellajikilpailuille jää toisinaan aikaa. Vaikka isäntäväki viettääkin päivät läpeensä maatilan hommissa, löytyy talliporukasta kaiken ikäisiä tuttavia, jotka mielellään avittavat töissä ja kilpailuttavatkin hevosia.

Tilallemme voi vieraat tulla seuraamaan vanhanaikaista tilanpitoa ja siihen kuuluvia töitä, kuten kyntöä, sadonkorjuuta, puutöitä sekä leivinuunileivontaa. Tilukset ovat erittäin laajat ja ne soveltuvatkin hyvin myös kilpailutoiminnan tukemiseen, eli saatat törmätä kentällämme kouluratsastuskilpailuihin, pellollamme työhevosajoihin tai vaikkapa maastoissamme matkaratsastukseen! Toimintaa ei siis tule puuttumaan, etenkin jos mukaan lasketaan vielä pieni kasvatustyömme ja mahdollisuus päästä seuraamaan vastasyntynyttä varsaa tai nuorten hevosten koulutusta.
Toivotamme sinut lämpimästi tervetulleeksi!

~ wishmaster (VRL-02889)

Ulkoasu © wishmaster Tausta © Patterncooler Kuva © State Library of South Australia
Tämä on virtuaalitalli! This is a sim game stable!