Brigadier Stud

And I heard, as it were, the noise of thunder: One of the four beasts saying: "Come and see." And I saw. And behold, a white horse.

Cosmic Ways

Nimi: Cosmic Ways "Kaisa" Rotu: holstein
Sukup.: tamma Synt.: 08.10.2013
Säkäk.: 165cm Rek. nro.: VH13-044-0263
Om.: wishmaster (VRL-02889) Kasv.: Margit Lasch, GER
Painotus: este-/kenttäratsastus Koulutustaso: re: 150cm, CIC4

Kaisa nukkui rauhallisesti pois luotamme 15.10.2015. Kiitos kaikesta!Kaisaa voi kuvata monin sanoin; symppis, kiltti, kaunis, voimakas,... tammamainen.... Mikä lie valloittavin luonteenpiirre? Pääasiassa Kaisa on todella fiksu ja täysipäinen neiti, jota on mukava käsitellä. Toisinaan eräs ihmeellinen asia, hormonit nimittäin, sekoittavat leidin pään täysin. Kiimojensa aikaan sinua odottaa karsinassa luimiva ja kärttyinen tamma, joka ei siedä yhtään ylimääräistä kosketusta. Potkimisen jaloa taitoa neiti ei kuitenkaan ole ihmiseen koskaan käyttänyt (tarhassa sen sijaan kaverit saa kyllä maistaa multaa kavionpohjasta jos ryppyilemään rupeavat). Kaisassa on siis kaksi puolta; useinmiten se pitää harjauksesta, tai vähintäänkin seisoo kauniisti aloillaan toimenpiteiden ajan sekä lähes vetää vatsaa sisään satuloitaessa. Kiimakausina puolestaan vatsanalus on herkkää aluetta ja hampaat varmasti vilkkuvat, satulaa et varmasti saa kiristettyä tarpeeksi kireälle ja ratsastajan tai hoitajan pikkuvirheet ärsyttävät. Toisaalta Kaisaa on helppo ymmärtää - onhan meillä ihmisilläkin omat oikkumme.
Narun päässä Kaisa kävelee aina kauniisti, se ei kyseenalaista mihin taluttaja hänet vie - se ei voi olla liian paha paikka. Tamma luottaa aina sokeasti taluttajan reittiin, eikä yleensä säiky mitään pikkujuttuja.
Kuljetuksessa Kaisa on aina ongelmaton, kunhan muistaa lastausvaiheessa aukaista trailerin pikkuovenkin. Pimeään vaunuun tammaa on hankala saada ja protestointi on taattua. Onneksi nämä ongelmat kuitenkin katoavat niinkin pienellä tempulla, kuin oven avaaminen. Itse kuljetuksen aikana Kaisa on hyvin rauhallinen ja viihtyy aloillaan pidempiäkin kisamatkoja.

Ratsastaessa Kaisasta saa aluksi oikein sävyisän kuvan - kuunteleehan tamma hyvin apuja, eikä vastusta. Kaisa kuitenkin vaatii erittäin tarkat ja selkeät avut, eikä täten ole kokemattomimpien ratsastettavissa. Jos hutiloit apujen kanssa, jäät suusta roikkumaan tai jännität kehoasi, Kaisa vastaa useinmiten hieman neitimäisillä teoilla. Joko se kieltäytyy tekemästä yhtään mitään, heittäytyen kuuroksi tai pullaa kuolainta vastaan sen minkä ehtii. Jos tilanne pääsee tähän, paras keino on antaa tammalle hieman kaulaa, rentouttaa oma keho ja lähteä ratsastamaan "alusta". Yleensä Kaisa kyllä antaa anteeksi varsin nopeasti ja se on helppo koota taas ohjan ja pohkeen väliin.
Esteillä Kaisalta löytyy vauhtia runsaasti ja se hyppää puhtaasti sekä innokkaasti. Vaikka esteet ovat tamman juttu, osaa se niilläkin heittäytyä hankalaksi. Kannukset kannattaa jättää suosiolla talliin, sillä jos tökkäät hypyssä kylkeen, voit olla varma, että Kaisa vetelee elämäsi pukkihyppelyt! Onhan leidi kerran kieputtanut minuakin useampia kierroksia pukkilaukalla ilman kontrollia - mitä tästä opimmekaan... Tarkkuustehtävissä Kaisa on ehdottomasti parhaimmillaan, jumppasarjat sekä tavan sarjat sujuvat näppärästi tamman hyvän estesilmän ansiosta. Tiukat käännökset eivät tee pahaa, kunhan ratsastaja pysyy tasapainossa ja on menossa mukana. Ratsastajan pitää osata estekentällä ennakoida Kaisan ajatukset hyvin, jotta yhteistyö sujuu saumattomasti.
Maastossa Kaisa on rohkea ja innokas, laukoista se kuumuu herkästi. Umpi pusikossa kahlaamisesta Kaisa tykkää erityisesti - tamma onkin erittäin varmajalkainen. Maastoesteet se suorittaa samaan tapaan kuin tavan puomiesteetkin, eikä kyttäile erikoisempiakaan kyhäelmiä.© Tomasz Siergiej

isä: Flash Me Space
169cm, rautias, holstein
ii. Spacefactor
170cm, rautias, holstein
iii. Spice Up
iie. Athropy
ie. Vegda
160cm, ruunikko, holstein
iei. Metaphora
iee. Vienna
emä Whita
156cm, ruunikko, holstein
ei. Westpoint
177cm, ruunikko, holstein
eii. Outlaw
eie. Flurry
ee. Tishia
161cm, musta, holstein
eei. Tennessee Tuxedo
eee. Holly Pooh


Päiväkirja

08.06.2014

estevalmennus, valmentajana VRL-13090
wishmasterin ja Kaisan valmennus pyrähti käyntiin hyvin. Ratsukon kanssa otettiin alkuun helppoa jumppasarjatehtävää ja lämmittelyjen jälkeen siirrytiin isomman radan hyppäämiseen. Kaisa oli hyvin mukana hommassa koko ajan eikä yrittänyt turhia temppuilla ja ratsastajakin pysyi hypyissä mukana eikä nukkunut selässä. Rataa hypätessäkään ei tullut minkäänlaisia ongelmia vaan ratsukko pelasi hyvin yhteen. Parissa kohtaa jouduin muistuttamaan wishmasteria kevyistä ohja-avuista tai jalkojen asennosta, mutta muuten ratsukon suoritukset olivat kyllä virheettömiä. Esteetkin sain kohotella reippaasti hevosen omalle tasolle saakka eli 150 senttisiksi ja silti ne ylittyivät hyvin. Ratsastaja ja hevonen pelasivat yhteen saumattomasti eikä tiukemmatkaan tiet tai radalle tehty kaksoissarja aiheuttaneet ongelmia. Kaisa osasi hyvin itsekin katsoa hyppypaikkoja ja liikkui erittäin hyvin. Ratsukon työskentelyä oli mukava katsella ja valmennus meni mielestäni todella hyvin. Mitään suuria ongelmia ei tullut vastaan ja tämä parivaljakko varmasti pärjää myös kisaradoilla loistavasti. Ratahyppyjen jälkeen ratsukko sai loppuverrytellä itsenäisesti.

05.06.2014

kirjoittanut wishmaster
Hain aamuituimaan Kaisan laitumelta treeniä varten (eihän sitä toki voisi koko kesää vain syödä!), mutta olin repiä hiukset päästäni, kun huomasin tamman pudottaneen heti ensimmäisenä yönä laitumelle kaksi kenkää! Se siitä sitten, ei muuta kuin kengittäjälle soitto ja kyselemään sopivaa aikaa mahdollisimman pian. Jouduin kuitenkin taas pettymään; "muutama" muukin oli ilmeisesti pudottanut kenkänsä laitumeen ja kengittäjä oli erittäin kiireinen. Siispä päätin olla omatoiminen ja saada Kaisan jollain tavalla liikkeeseen - irrotin kaksi muutakin kenkää. Rankkaa maastotreeniä en nyt pystyisi kuitenkaan tekemään, kuten olin suunnitellut, mutta päätin juoksuttaa ja irtohypyttää tammaa kevyesti kentällä.
Alun vaikeuksista huolimatta työskentely sujui hienosti. Kaisa oli yllättävän kuuliainen, vaikka olikin päässyt maistelemaan laitumen vapautta. Kumpaankin suuntaan juoksutukset onnistuivat mallikkaasti, eikä tammasta tarvinnut kaivella yhtään mitään. Irtohypyissäkään ei ollut valittamista laisinkaan, joten muutaman onnistuneen hypyn jälkeen kävelyttelin Kaisaa vielä tovin, ennen kuin vein sen takaisin laiduntamaan.

04.06.2014

kirjoittanut wishmaster
Tänään meillä oli laidunkauden avajaiset eli ensimmäistä kertaa vapaasti vihreää hevosille! Kaisa aisti jo heti aamusta tallin tunnelman ja oli äärimmäisen malttamaton ja sählä. Ennen laitumelle lähtöä tarkistimme talliapulaisten kanssa kaikkien jalat, kengät ja niin edelleen. Kaikki oli kunnossa, joten aloitimme tammojen viemisen laitumelle neljä kerrallaan. Kaisa sai tänään äänekkyydellään periksi ja pääsi ensimmäisten joukossa kokemaan pitkän laidunruohon kavioissaan. Ilo oli sanoinkuvaamaton, kun kiepautin riimun tamman korvien ylitse ja se tajusi olevansa vapaana; monta suurta kierrosta hurjaa vauhtia harja hulmuten. Tästä ei hevosen elämä enää voisi parantua! Katselimme kun ensimmäiset neljä kaverusta revittelivät tovin ennen kuin alkoivat syömäpuuhiin, kunnes sitten lähdimme hakemaan seuraavat neljä. Jokaisella kerralla, kun laitumelle tuli uudet kaverit, alkoi sama revittely - mikäs sen mukavampaa, kuin suuri laidun ja paljon ystäviä!

30.06.2014

kirjoittanut wishmaster
Eläinlääkäri tänään tekemässä Kaisalle yleisen terveystarkastuksen, sillä tamma on ollut hieman väsynyt, eikä ruoka ole kunnolla maistunut. Lääkäri teki temppujaan hyvän tovin, otti muunmuassa verikokeen, mutta mitään selkeää ei ilmennyt tutkimisen yhteydessä. Sainkin tehtäväkseni jäädä seurailemaan tammaa, vaikkakaan huolissaan ei vielä tarvinnut olla; äkilliset hellesäät ovat saattaneet viedä tamman puhdin pois ja tilanteen pitäisi pian korjaantua.
Jäin siis hyvillä mielin antamaan Kaisalle hellyyttä ja unohdimme kenttätreenit muutamaksi päiväksi. Köpöttelimme yhdessä verkkaisia maastolenkkejä varjoisilla poluilla, tulipahan pitkästä aikaa minunkin kerrottua Kaisalle omia salaisuuksiani! Siihen tämä ruskea kaunottareni ei ilmeisesti ollut kyllästynyt, vaan se korvat ahkerasti liikkuen tuntui kuuntelevan minua, samalla vilkuillen jalkoihinsa, ettei kompastuisi.
Siinä kävelyn rauhallisuudessa erehdyin pohtimaan myös tulevaisuutta ja pohdin Kaisalle orivalintaa. Kyllähän meille yksi pieni estevarsa vielä mahtuisi... Noh, jätetään suunnitelmat vielä tuonnemmaksi!

22.01.2014

estevalmennus, valmentajana Tuulia
Toisella valmennuskerrallamme halusin työstää kanssanne erikoisesteitä, sillä olit edellisellä kerralla maininnut, että teillä on välillä vaikeuksia niiden kanssa. Saapuessanne maneesiin Kaisa vaikutti erittäin innokkaalta ja valmiilta tekemään töitä. Ennen töihin käymistä laitoin teidät ylittämään kavaletteja, jotta tamma vertyisi. Sinulla oli hieman vaikeuksia innokkaan tamman pidättelemisessä, mutta sait sen pian palautettua ruotuun. Ensimmäiseksi työskentelimme muuri-ja lankkuesteitä, joista tamma suoriutui vaikeuksitta. Seuraavaksi otimme käsittelyyn laine-esteen, johon Kaisa suhtautui varauksella. Ensiksi tamma kieltäytyi tyystin ylittämästä estettä, jolloin päätin laittaa laineet ensiksi osaksi tavallista pystyä. Laitoin teidät ylittämään esteen tällätavoin, kunnes Kaisa vaikutti hyväksyvän esteen täysin. Tämän jälkeen poistin normaalit puomit ja yritimme laine-estettä uudestaan. Jouduit ensiksi hieman kannustamaan tammaa, mutta lopulta se ylitti esteen tyylipuhtaasti. Lopetimme harjoituksen tähän, jotta tammalle jäisi harjoituksesta hyvä mieli. Ratsastuksesi oli kuin suoraan oppikirjasta, mutta teidän olisi hyvä harjoitella laine-estettä vielä kotona, jotta tamma pääsee sitä kohtaan tuntemastaan epävarmuudesta kokonaan yli.

21.01.2014

estevalmennus, valmentajana Tuulia
Maneesiin tullessaan Kaisa vaikutti hieman hermostuneelta ja katseli ympärilleen levottomasti. Käskin teidän ensin lämmitellä huolellisesti, sillä aikaa kun pystytin esteet. Halusin tänään työstää kanssanne jumppaesteitä, sillä halusin työstää kykyänne työskennellä ahtaissa esteväleissä. Ensimmäiseksi laitoin teidät työstämään neljää ympyrälle pystytettyä pystyestettä. Tamma ei vaikuttanut kovinkaan innostuneelta matalista esteistä, mutta suoriutui harjoituksesta mallikkaasti. Seuraavaksi laitoin teidät ylittämään jumppasarjaa, joka koostui kahdesta pystyesteestä ja massiivisesta okserista. Jouduimme käymään sarjan läpi muutaman kerran ennen kuin sait sovitettua tamman askeleet ahtaisiin väleihin, mutta lopulta sekin onnistui. Lopuksi rakensin teille vielä kuudesta esteestä koostuvan lyhyen radan, josta selviydyitte mallikkaasti. Muistathan aina pitää katseen menosuuntaan päin, sillä nyt jäit välillä vilkuilemaan taakse kuullessasi puomin kolahtavan. Kokonaisuutena toimitte hyvin yhdessä, vaikka saitkin välillä hieman patistella Kaisaa.

15.12.2013

kirjoittanut wishmaster
Kaisa saapui tänään talliini! Olin pitkään miettinyt, pitäisikö minun tutustua esteratsastuksen saloihin muutenkin, kuin luottohevoseni Veetin selästä. Aina markkinoita tutkaillessani silmääni osui päivästä toiseen Kaisan ilmoitus. Arastelin kuitenkin ottaa yhteyttä, sillä ilmoitus oli pitkään pyörinyt markkinoilla - ehkäpä hevosessa oli jotain vikaa kun se ei mene kaupaksi. Rohkaistuin kuitenkin viikon jälkeen ottamaan yhteyttä Margitiin, Kaisan myyjään ja kasvattajaan.
Mennessäni katsomaan tammaa, kyselin ensimmäisenä miksi tamma oli pitkään ollut markkinoilla. Vastaus oli tamman räväkkä luonne, jonka vuoksi kukaan ei halunnut sitä tähän mennessä vielä mukaansa ottaa. Ihmettelin hieman, sillä Kaisa oli kuitenkin vasta 2 vuotias; sen ikäisenhän kuuluukin vielä olla räväkkä ja varsamainen. Tutustuin tammaan karsinassa hoitaen, sekä kentällä ja maastossa talutellen. Nuorikko se selkeästi oli ja kaikki toiminta oli erittäin repäisevää, mutta pahalta tämä ei ollenkaan vaikuttanut.
Homma oli sillä siisti; Kaisa lähti samantien mukaani pilkkahintaan.Tämä on virtuaalihevonen!

Saavutukset

ERJ-II
Palkittu kesäkuussa 2014 pistein
4 + 51 + 21 + 13,2 + 10 =99,2p.

YLA2
Palkittu kesäkuussa 2014 pistein
27(16+11)-27(21+6)-13-17-4 =88p.

KERJ-III
Palkittu kesäkuussa 2015 pistein
6 + 36 + 12,5 + 20 + 15 = 89,5p.


Täyttänyt 3 vuotta 05.01.2014.
Täyttänyt 8 vuotta 05.06.2014.

Jälkeläiset

17.07.2014 t. Wister Cosmalize
19.05.2014 o. Wister Luxedo
25.04.2014 t. Wister Cape Fear
16.01.2014 t. Cosmic Ginelle
02.01.2014 t. Cosmic Forever

Kilpailut


Ominaisuuspisteet:
4275.64 pistettä KERJ:ssä, tasolla 8
6677.84 pistettä ERJ:ssä, tasolla 11

71 ERJ sijoitusta.
31.03.2014 ERJ Cup 150cm 6/201
07.02.2014 ERJ 150cm 5/30
01.02.2014 ERJ 150cm 1/30
31.01.2014 ERJ 150cm 5/60
31.01.2014 ERJ 150cm 2/40
31.01.2014 ERJ 150cm 5/40
31.01.2014 ERJ 150cm 1/30
31.01.2014 ERJ 150cm 2/40
30.01.2014 ERJ 150cm 4/60
30.01.2014 ERJ 150cm 1/30
30.01.2014 ERJ 150cm 5/30
29.01.2014 ERJ 150cm 3/30
29.01.2014 ERJ 150cm 2/30
29.01.2014 ERJ 150cm 1/30
29.01.2014 ERJ 150cm 2/30
28.01.2014 ERJ 150cm 5/60
28.01.2014 ERJ 150cm 5/30
27.01.2014 ERJ 150cm 2/40
27.01.2014 ERJ 150cm 2/30
26.01.2014 ERJ 150cm 4/30
25.01.2014 ERJ 150cm 3/60
25.01.2014 ERJ 150cm 7/50
25.01.2014 ERJ 150cm 1/30
26.01.2014 ERJ 150cm 2/30
26.01.2014 ERJ 150cm 3/30
26.01.2014 ERJ 150cm 2/40
25.01.2014 ERJ 150cm 4/30
25.01.2014 ERJ 150cm 6/40
25.01.2014 ERJ 150cm 1/30
25.01.2014 ERJ 150cm 1/30
25.01.2014 ERJ 150cm 4/30
25.01.2014 ERJ 150cm 1/30
24.01.2014 ERJ 150cm 1/60
24.01.2014 ERJ 150cm 2/30
23.01.2014 ERJ 150cm 1/60
23.01.2014 ERJ 150cm 4/40
23.01.2014 ERJ 130cm 4/30
23.01.2014 ERJ 130cm 1/30
23.01.2014 ERJ 150cm 2/30
22.01.2014 ERJ 150cm 1/30
22.01.2014 ERJ 150cm 4/30
22.01.2014 ERJ 150cm 1/30
21.01.2014 ERJ 150cm 2/60
21.01.2014 ERJ 150cm 4/30
20.01.2014 ERJ 150cm 1/40
20.01.2014 ERJ 150cm 6/40
19.01.2014 ERJ 150cm 4/50
18.01.2014 ERJ 150cm 2/30
18.01.2014 ERJ 150cm 4/40
18.01.2014 ERJ 150cm 5/30
18.01.2014 ERJ 150cm 2/30
17.01.2014 ERJ 150cm 3/30
17.01.2014 ERJ 150cm 3/40
16.01.2014 ERJ 150cm 3/30
16.01.2014 ERJ 150cm 3/30
16.01.2014 ERJ 150cm 1/30
15.01.2014 ERJ 150cm 2/30
15.01.2014 ERJ 150cm 5/40
14.01.2014 ERJ 150cm 4/30
14.01.2014 ERJ 150cm 7/50
14.01.2014 ERJ 150cm 5/30
14.01.2014 ERJ 150cm 5/30
13.01.2014 ERJ 150cm 1/30
12.01.2014 ERJ 150cm 2/49
11.01.2014 ERJ 150cm 3/30
10.01.2014 ERJ 150cm 4/49
09.01.2014 ERJ 150cm 2/49
08.01.2014 ERJ 150cm 6/49
03.01.2014 ERJ 130cm 6/40
28.12.2013 ERJ 120cm 6/50

3 KRJ sijoitusta.
15.02.2014 KRJ HeA 1/30
14.02.2014 KRJ HeA 5/30
11.02.2014 KRJ HeA 3/30