Brigadier Stud

And I heard, as it were, the noise of thunder: One of the four beasts saying: "Come and see." And I saw. And behold, a white horse.

Renaissance Lime

Nimi: Renaissance Lime Rotu: trakehner
Sukup.: tamma Synt.: 01.02.2014
Säkäk.: 165cm Rek. nro.: VH14-021-0126
Om.: wishmaster (VRL-02889) Kasv.: Lime
Painotus: kouluratsastus Koulutustaso: ko: GP

Reena nukkui rauhallisesti pois luotamme 15.10.2015. Kiitos kaikesta!Reena on tallin pieni hölmöläislapsi, blondinakin tunnettu väristään huolimatta. Herkuille tämä leidi on myös erittäin perso, etenkin porkkanoille. Jos mielit ystävyyttä sen kanssa, ehdoton valttikortti on porkkanan pätkät taskun pohjalla! Toki vaikkei sinulla niitä porkkanoita olisikaan, Reena tykkää tarkastaa taskut omatoimisesti.... Omistaja ei vastaa rikkoutuneista taskuista!

Reena on miellyttävä käsitellä, vaikka heittäytyykin välillä hölmöksi ja on säikkyvinään toinen toistaan tyhmempiä asioita. Joskus jopa uusi harja saattaa saada aikaan vauhdikkaita sivuaskelia. Näistä steppailuista huolimatta hoitaminen onnistuu hienosti ja Reena seisoskelee mukavasti aloillaan. Kaviotkin se nostaa helposti ja jopa kannattelee jalkansa itse. Satuloinnissa ja loimittamisessa kannattaa huomioida, että asettaa ne selkään, eikä viskaa. Mikäli olet sen verran lyhyt, ettet yltä laittamaan satulaa pehmeästi selkään, ota tallikäytävältä jakkara avuksesi! Näin säästymme Reenan äkkinäisiltä pyrähdyksiltä ja mahdolliselta satulan putoamiselta.

Ratsuna tamma on pehmeä ja herkkä. Ratsastajan tulee olla lähes olematon selässä tai tuloksena on vain epämääräisen näköistä sähläämistä. Suuhun kiinni jääminen saa aikaan herkästi pystyyn hyppimistä, kun taas liian terävä pohje pukkeja. Yhteisen kielen löydyttyä Reenan kanssa on mahdollisuus kurkotella tähtiin, kunhan muistaa kurkotellessaankin olla huolellinen.
Maastoilu on Reenalle hieman stressaavaa, eikä sen kanssa suositellakaan yksin lähtemistä. Etenkin pimeällä tamma saa herkästi sätkyjä ja näkee pieniä vihreitä miehiä joka pusikon juurella. Valoisan aikaan ja kaverin kanssa meno on kuitenkin paljon tasaisempaa ja Reenakin osaa pääasiassa kulkea rentona. Vetohevoseksi tammaa ei kannata kuitenkaan laittaa edes kaverin kanssa.© Franz Venhaus CC BY-NC-ND 2.0

isä: Escorant Rhime
168cm, ruunikonkimo, trakehner
ii. Rowlando
168cm, ruunikko, trakehner
iii. Radonezh
iie. Heroinetté
ie. Eternal Rest
170cm, ruunikonkimo, trakehner
iei. Cirkuit Charm
KRJ-II
iee. Tranen van Geluk
emä: Califa FU
169cm, ruunikko, trakehner
ei. Colossus NON
169cm, ruunikko, trakehner
eii. Bohemian Rhapsody
KRJ-II, YLA3
eie. Carrara
KRJ-II
ee. Lafitte F'10
169cm, tummanruunikko, trakehner
eei. Headless End GER
eee. Loup Garou

Päiväkirja

13.07.2014

Laitumella pyöristynyt tammani ei ole onneksi tullut muodottomaksi pullaksi, vaan määräänsä enempää Reena ei näköjään liho edelleenkään. Tarkoitukseni oli vain käydä tänään laitumella rapsuttelemassa hevosia ja tarkistella niiden kuntoa, mutta Reenaa rapsutellessani tuntui, että voisimme molemmat viihtyä tänään pienellä humputtelureissulla. Sain puhelimitse tallityttömmekin innostumaan maastoilusta ja nappasinkin laitumelta Reenan lisäksi matkaani Nellin, joka olisi sopivan rauhallinen kaveri Reenalle.
Tallilla laittelimme hevoset valmiiksi, ja päätimme lähteä matkaan ilman satulaa. Nelli kulki edellä ja Reena varsin rauhallisesti sen takana, vaikka oletin jo alkumatkasta sivuloikkia ja muuta pöllöilyä. Etenimme lenkkiä lähinnä rauhalliseen tahtiin kävellen ja ravaillen, yhdellä peltotiellä uskaltauduimme myös ottamaan laukkarevittelyä. Tammat innostuivat laukasta kovin ja saimmekin pidellä harjoista kiinni todenteolla, jotta pysyimme selässä. Nelli innostui hieman pukittelemaankin rauhallisen olemuksensa vastapainoksi! Reena puolestaan unohti säikkyä olemattomia ja reissu sujuikin varsin hyvissä merkeissä. Olimme aina tulleet tallitytön kanssa hyvin toimeen ja tämäkin reissu oli lähinnä vatsa kippurassa nauramista ja hevostemme selässä sinnittelyä.
Maltettuamme rauhoittua, kävelimmekin pitkän tovin loppumatkasta, jotta hevoset saivat jäähdytellä kunnolla ja ehdimme vielä höpötellä useammat jutut ennen tallille saapumista. Tallille saapuessamme suihkuttelimme Nellin ja Reenan pienestä hiestä ja minä kävin heittämässä tammat laitumelle jatkamaan kesästä nauttimista.

28.06.2014

Havahduin tänään todenteolla todellisuuteen, kun kävin hakemassa Reenan laitumelta tallille. Tamma oli paisunut kuin pullataikina konsanaan, siis minun siro keijukainen! Reenan kanssa hankalinta treenaamisessa on ollut sopiva ruokavalio, sillä tamma on meinannut olla aina liian laiha. Koskaan ennen se ei kesälaitumillakaan ole päässyt lihomaan, mutta ilmeisesti toinen varsa on nyt tehnyt asiaan muutoksen. Voisin huolella tehdä koko kesän tamman kanssa hikitreenejä säännöllisesti pelkäämättä aliravitsemusta!
Kivutessani Reenan selkään kentällä, tulin pohtineeksi kuinka paljon painon kertyminen vaikuttaa kuntoon ja ehdin jo hieman huolestuakin alkukäyntien aikana. Töihin päästyämme sain kuitenkin todeta, että kunnolle ei ole tapahtunut mitään mullistuttavaa; Reena toimi hienosti omaan tapaansa ja saatoin olla erittäin iloinen neidistäni. Tamma suoritti tehtävät kuuliaisesta ja näppärästi, laitumella olo selkeästi oli piristänyt sitä. Tottahan sitä itsekin on pirteämpi jos raskaan puurtamisen jälkeen saa tovin lomaa! Ehkäpä pieni vararavinto auttaisi meitä vielä keräämään kouluratsastus cupistakin sijan tai vaikka toisenkin...

17.06.2014

kouluvalmennus, valmentajana áreena
Reena tanssahteli kentällä wishmaster selässään. Katselin hetken ratsukon toimintaa ja naurahtelin pienetn pukit nähtyäni. wishmaster sai tammansa kuriin ja aloitti alkuverryttelyn. Alkuverryttelyksi otettiin käynnissä väistöjä sekä avotaivutuksia. Reena törttöili aluksi paljon, mutta wishmaster rentoutti itsensä ja samalla hänen ratsunsa rentoutui ja alkoi toimia hienosti. Jatkettiin raviväistöillä ja sulkutaivutuksilla valmennusta. Sulkutaivutukset eivät jostain syystä ollut herkän tamman mieleen, josta alkoi pieni venkoaminen. wishmasterin päättäväisyyden vuoksi tamma taas kulki hienosti. Tehtävien onnistuttua otettiin hieman koottua ravia sekä lisäyksiä, sinne mistä itse tuntui hyvältä. Näiden jälkeen lähdettiin työstämään piaffea joka onnistuikin ratsukolta hyvin, joten taisi olla tamman mielipuuhaa. Piaffen yhteyteen lisättiin passage siirtyminen. Tämäkin yhdistelmä onnistui ja he saivat kävellä hetken. Muutaman minuutin käyntipätkän jälkeen aloitettiin laukkatehtävät tempon vaihtelulla. Ensin koottua laukkaa muutama askel, sitten lisättyä laukkaa muutama askel ja sen jälkeen suunnanvaihto harjoituslaukassa. Lävistäjälle muutamat vaihdot niin, että uralle tultaessa vastalaukka. Reena toimi hienosti wishmasterin alla ja kulki kevyessä muodossa kokoajan. Lopuksi otettiin vielä muutamat ravilisäykset ja hyvät siirtymiset käyntiin.

28.05.2014

Kävin tänään kuluttamassa "ylimääräistä" aikaani hevostarvikeliikkeessä, sillä lähes kaikki arkivarusteet tuntuvat olevan jo aikansa eläneitä. Kovin usein ei ole ollut selkeästikään tallin omistajana lähteä tarvikeostoksille. Matkaani tarttuikin kunnon valikoima riimuja kaikissa tarjolla olevissa väreissä ja tottakai mätsäävät narutkin niihin piti ottaa. Unohtamatta muutamia uusia satulahuopia, jalkasuojia sekä valjaisiin vararemmejä. Reena sai värikseen kirkkaan punaisen ja ensimmäisenä tallille päästyäni meninkin tietysti sovittamaan riimua sen päähän ja punainen näytti oikein kauniilta tamman sirossa päässä. Reena ei paljoa uudesta riimusta perustanut, kuten arvatakin saattaa, mutta minä ainakin olin iloisempi kun sain heittää vanhan rispaantuneen riimun roskikseen! Vaihdoin Reenalle myös uuden punaisen satulahuovan ja nappasin kainalooni ison pinon likaisia huopia satulahuoneen nurkasta, kiikuttaen ne rehuvaraston pikkuhuoneeseen. Sinne oli sijoitettu hevosten varusteiden pesuun tarkoitetut pesukoneet, jotteivat ne häiritsisi ketään vaikka pyörisivät yötä myöten. Pesukoneen laitettuani pyörimään, asettelin loputkin uusista riimuista uusien käyttäjiensä karsinoiden pieliin. Samalla heittelin liiaksi rispaantuneet ja puhkikäytetyt menemään, siinäpä se ilta menikin sujuvasti iltaheinien jakoon saakka.

22.05.2014

kouluvalmennus, valmentajana Lissu T.
Iltapäivän ohjelmassa oli kouluvalmennus wishmasterille ja hänen trakehnertammalleen Renaissance Limelle. Vaikka saavuin vähän etuajassa wishmaster oli jo verryttelemässä, ja vaihdettuamme pikaiset kuulumiset sekä keskusteltuamme toiveista valmennuksen suhteen aloin ohjata ratsukon verryttelyä. Pääsin saman tien ihastelemaan Reenan laukkaa, kykyä kantaa itseään ja kaikin puolin kevyen, vaivattoman näköistä liikkumista. wishmasterin istuntaa ja kevyen kevyitä apuja katsellessa tunsin itseni jälleen merinorsuksi, mutta mitäs pienistä.

Varsinaiset valmennustehtävät olivat pätkiä kouluohjelmista, ja ensin aloitettiin simppeleillä siirtymisillä. Pysähdyksestä suoraan koottua ravia, siirtyminen lisättyyn raviin, takaisin koottuun raviin. Ratsukon siirtymiset olivat pehmeät ja tarkat sekä hyvin ajoitettuja, ne tapahtuivat täsmälleen määrätyssä paikassa. Siirtymiset toistettiin muutaman kerran, ja kootusta ravista jatkettiin sulkutaivutukseen, ensin vasemmalle, sitten oikealle. Ensimmäisillä kerroilla Reena taipui liikaa, ja wishmaster joutui korjaamaan ratsunsa liikettä, kolmannella kerralla taivutuksen liioittelu jäi pois. Reena liikkui koko ajan erinomaisesti, ravi oli hyvätahtista, ratsukon kommunikaatio toimi eikä tarvinnut miettiä, millä eväin kouluradoilla on tehty tulosta.
Treeniä jatkettiin siirtymisillä, tällä kertaa passage - piaffe - passage. Siirtymät olivat yhtä vaivattoman oloisia ja huolellisesti suoritettuja kuin ravisiirtymisetkin, ei kerrassaan mitään korjattavaa! wishmasterin työskentely oli hienovaraista ja pehmeää, Reenan liikkuminen oli reaktionopeudesta huolimatta tasapainoista, hyvätahtista ja sujuvaa. Passage - piaffe - passage -siirtymisten jälkeen palasimme sulkutaivutusten pariin, tällä kertaa kootusta laukasta. wishmaster oli varautunut tammansa liialliseen taipumiseen ja sai kerrasta ratsastettua korrektin, oppikirjamaisen sulkutaivutuksen. Kolme sulkutaivutuspätkää molempiin suuntiin ilman virheitä saattelivat ratsukon harjoituslaukkaan ja itsenäisiin loppuverryttelyihin.Tämä on virtuaalihevonen!

Saavutukset

KRJ-I
Palkittu joulukuussa 2014 pistein
7 (7+7) - 40 - 20 - 20 - 14,5 - 2 =103,5p.

YLA2
Palkittu heinäkuussa 2014 pistein
27(16+11)-26,5(20,5+6)-17-18-5 =93,5p.

Täyttänyt 3 vuotta 01.03.2014.
Täyttänyt 8 vuotta 01.08.2014.

Jälkeläiset

25.04.2014 t. Wister Riptide
11.03.2014 t. Wister Classicism

Kilpailut

Ominaisuuspisteet
7040.02 pistettä KRJ:ssä, tasolla 11


63 KRJ sijoitusta.
31.10.2014 KRJ Cup GP 2/104
27.04.2014 KRJ IntII 2/40
25.04.2014 KRJ IntII 1/40
24.04.2014 KRJ IntII 3/40
23.04.2014 KRJ IntII 6/40
23.04.2014 KRJ IntII 5/40
22.04.2014 KRJ IntII 6/40
19.04.2014 KRJ GP 1/60
19.04.2014 KRJ IntII 1/40
18.04.2014 KRJ GP 5/60
12.04.2014 KRJ GP 3/60
10.04.2014 KRJ GP 5/30
07.04.2014 KRJ GP 5/30
03.04.2014 KRJ GP 4/50
03.04.2014 KRJ GP 1/30
03.04.2014 KRJ GP 2/30
02.04.2014 KRJ IntII 5/50
02.04.2014 KRJ GP 1/30
31.03.2014 KRJ Cup GP 2/192
31.03.2014 KRJ GP 3/50
31.03.2014 KRJ GP 7/50
30.03.2014 KRJ IntII 7/50
28.03.2014 KRJ IntII 4/50
28.03.2014 KRJ GP 6/40
25.03.2014 KRJ Int II 7/50
29.03.2014 KRJ Int II 4/50
30.03.2014 KRJ Int II 5/50
27.03.2014 KRJ GP 1/37
27.03.2014 KRJ GP 4/30
27.03.2014 KRJ GP 4/30
27.03.2014 KRJ GP 3/30
26.03.2014 KRJ GP 1/40
26.03.2014 KRJ IntII 6/50
25.03.2014 KRJ GP 4/40
25.03.2014 KRJ IntII 6/40
25.03.2014 KRJ GP 2/50
25.03.2014 KRJ GP 2/40
24.03.2014 KRJ GP 2/34
24.03.2014 KRJ GP 1/40
23.03.2014 KRJ IntII 5/49
22.03.2014 KRJ GP 2/34
20.03.2014 KRJ GP 2/50
20.03.2014 KRJ GP 1/40
20.03.2014 KRJ GP 7/100
20.03.2014 KRJ GP 9/100
20.03.2014 KRJ GP 1/100
19.03.2014 KRJ GP 9/100
18.03.2014 KRJ GP 3/100
17.03.2014 KRJ GP 3/100
17.03.2014 KRJ GP 10/100
15.03.2014 KRJ GP 9/100
15.03.2014 KRJ GP 3/100
14.03.2014 KRJ GP 6/100
13.03.2014 KRJ GP 6/100
12.03.2014 KRJ GP 1/31
12.03.2014 KRJ GP 10/100
11.03.2014 KRJ GP 5/31
12.02.2014 KRJ GP 2/30
11.02.2014 KRJ GP 4/30
08.02.2014 KRJ GP 6/40
05.02.2014 KRJ GP 2/30
05.02.2014 KRJ GP 1/40
02.02.2014 KRJ GP 2/30