And I heard, as it were, the noise of thunder: One of the four beasts saying: "Come and see." And I saw. And behold, a white horse.

Brigadier Stud

VMRJ kilpailut 20.12.2014

Järjestyspaikkana Brigadier Stud / vastuuhenkilö wishmaster.
Kilpailupäivä on 20.12.2014, viimeinen ilmoittautumispäivä 17.12.2014.

- Yhteen luokkaan otetaan max 100 osallistujaa.
- Yksi hevonen saa osallistua vain yhteen luokkaan/kilpailu.
- Yksi omistaja voi tuoda max 10 hevosta/luokka.
- Luokat tuomaroidaan lyhyellä arvonnalla ja ne tulevat osallistujien päälle.
- Kilpailut ovat VMRJ:n alaiset, osallistu vasta kutsun ollessa kalenterissa.

- 4-vuotias hevonen saa osallistua korkeintaan 15 km ihanneaikamatkalle.
- 5-vuotias saa osallistua korkeintaan 30 km matkalle.
- Yli 100km matkoilla hevosen on oltava vähintään 8-vuotias.
- Nopeuskilpailuissa hevosen on oltava vähintään 5-vuotias.
- Tarkista muut osallistumisrajoitukset VMRJ:n säännöistä.

Osallistuminen sähköpostitse osoitteeseen kisaposti@ruskavelho.net otsikolla VMRJ 4 , seuraavassa muodossa:
Luokka
ratsastaja - hevonen

Tarinaluokkaan osallistuessasi muoto on seuraava:
Luokka
ratsastaja - hevonen
tarina

Luokat

1. 15km, ihanneaikakilpaillu, tarina
      Hevosesi varusteet aiheuttavat kilpailuissa kohua, miksi? Kirjoita tarina tai kuvailu, jonka maksimipituus on 300 sanaa, vähimmäispituutta ei ole.
2. 30km, nopeuskilpailu
3. 50km, nopeuskilpailu
4. 80km, ihanneaikakilpailu
5. 120km, ihanneaikakilpailu
6. 145km, ihanneaikakilpailu
7. 160km, ihanneaikakilpailu

1. 15km

1. Lisa Fageström - Tuiskulan Pomegranate 10p.
Eipä sitä jokapäivä näe hevosta puettuna jänikseksi. Mutta kun naapurin tyttö halusi niin kovasti..! Täytyi minun selitellä tuomareille. No, jänikseksi puettu hevonen on nopeampi kuin muut, ajattelen, ja lähden matkaan. Ja tulos on mitä on..

2. jensi. - Subterranean Homesick Blues - 8p.
”Tota, Merika, mihin sä oo laittanut Sintun satulan?” kysyin varovasti hevosenhoitajaltani purkaessani tavaroita autosta kilpailupaikalla. Citymaasturin takakontissa oli vain auttamatta liian pieni koulusatula ja ihan väärät suitsetkin.

”Siellähän se on takapaksissa. Kaikun koulusatula ja Astan suitset, ihan niin kuin eilen sanoit”, Merika vastasi harjatessaan hevostani reippain vedoin.

Kirosin mielessäni (ja ehkä vähän ääneenkin) eilistä sairaalakeikkaa. Olin ehtinyt ohjeistaa Merikaa vain ohimennen varusteiden pakkaamisessa, enkä aamulla muistanut tarkistaa, että kaikki tarvittava oli mukana. Sen sijaan, että tyttö olisi pakannut mukaan *Kultin rungottoman satulan *ja *aachensuitset*, oli hän erehdyksissään valinnut matkaan otettaviksi kahden ponin varusteet pyöreälle puoliveritammalleni. Eihän näitä suitsiakaan saa mahtumaan Sintun päähän, vaikka kuinka laittaisi remmit viimeisiin reikiin!

Soitin paniikissa kotiin miehelleni, mutta hän ei voinut murtuneen jalkansa kanssa auttaa. Tallillakaan ei ollut ketään autollista, joka olisi ehtinyt tuoda oikeat varusteet ennen starttia. Nyt pitäisi vain improvisoida. Autosta löytyi viime viikolla valmennuksessa käytössä ollut juoksutusvyö. Se saisi toimittaa satulan virkaa. Saimme viriteltyä vyön lenkkeihin jalustinhihnatkin kiinni. Tamma oli kieltämättä aika huvittava näky vaaleanpunaisessa lampaankarvalla reunustetussa satulahuovassa, juoksutusvyössä ja vähän hänksättävissä jalustimissaan. Mutta mistä me muka suitsiksi tässä muututaan? Hemmetti, jos juoksutusvyökin oli vielä mukana, niin miksei täältä löytyisi kapsoniakin, jos oikein penkoisi…

Ja sieltähän se löytyi, pelkääjänpenkin takaa. Juoksutuskapson. Se sentään on oikean kokoinen! Miksen hankkinut kuolaimellista mallia? Se olisi nyt kätevä – tietämättömille voisi sanoa, että ylimääräiset lenkit ja hilkkeet ovat vain koristeita. Nyt heille pitää uskotella, että meillä päin ratsastetaan kuolaimettomilla! Ohjat vain kiinni reunimmaisiin lenkkeihin ja poni varusteisiin, niin ehditään vähän avata lihaksia ennen lähtöä.

Katseita me ainakin kilpailupaikalla kerättiin, se oli varmaa. Aivan yhtä varmaa kuin se, että seuraavat viisitoista kilometriä tulisivat olemaan yhtä tuskaa. Toivottavasti varusteet sentään kestävät kasassa, ettei niitä tarvitse reitiltä lähteä jälkikäteen etsimään…

Hylätty:
Oresama - Monsieur Koivuniemi 1p.
Henkisoturi kerää katseita aina. Sehän on ryhdikäs musta suomenhevonen, joka esiintyy aina edukseen. Lapset ottavat siitä aina salaa kuvia, kun teen sen kanssa mitä tahansa julkisella paikalla, ja vanhemmat pyytävät minua pitelemään hevostani valokuvia varten. Se on niin tavallista, etten ollut huomannut joidenkin katseiden olevan pelkästään ihmetteleviä ja paheksuvia.

Huomasin erilaisen tuijotuksen noustessani hevoseni selkään matkaratsastuskilpailuissa juuri ennen luokan alkamista, ja katsoin ratsuani kriittisellä silmällä. Vertasin sitä kahteen muuhun suomenhevosoriin, kilpakumppaneihimme. Omistajan silmä varmaankin valehtelee, mutta minusta Henkisoturi on maailman hellyttävin suomipoika... ...jolla on aivan kamalat varusteet!

Muiden hevosten puhtaiden, uudehkojen satulahuopien väri sointui kivasti sekä hevoseen että satulaan, parhaassa tapauksessa ratsastajan takkiinkin. Henkisoturilla oli oranssi ikivanha satulahuopa, jossa vieläpä luki toisen hevosen nimi rispaantuneella kirjailulla. Ruskea yleissatula oli ikivanha, ja käytän sitä uskollisesti, koska se on mukava sekä minusta että hevosesta. Mustissa turparemmittömissä uusissa suitsissa oli joskus 90-luvulla Polluxista saatu heijastinotsahihna. Heijastin oli vain muovilla kiinni halvassa hihnassa ja repsotti toisesta reunasta merkittävästi. Muut heijastimet orillani sentään kiilsivät uutuuttaan, paitsi ohjiin pujotettavat, jotka oli oikeastaan tarkoitettu koiran hihnaan eikä ohjiin. Minun heijastinliivissäni oli komea palkeenkieli, mutta en usko, että kukaan huomasi sitä ihmetellessään, miksi nolasin itseni ja hevoseni tällaisella varustuksella.

Hymyilin kauniisti ja nyökkäsin kilpakumppaneilleni. Käänsin ratsuni poispäin muista niin ylpeästi kuin pystyin. Kävellessämme kohti lähtöpaikkaa, koetin salaa hinkata satulan etukaarta puhtaaksi. Päätin toivoa Joulupukilta kaikenlaista hevoselleni enkä itselleni.

2. 30km

1. Oresama - Midnight Dragonella 10p.
2. Oresama - Royal Romanov 9p.
3. Rea - Breandan Aleesha 8p.
4. Oresama - Call Me Sarabi 7p.
5. Oresama - Seventh Samurai 6p.
6. Oresama - Lost Forever 5p.
7. Oresama - Can Dance 4p.
8. Miivi - Nützlich 3p.
9. Oresama - Morning Memory 2p.
10. Oresama - Morning Lion RR 1p.

Hylätty:
Oresama - Some Power
Miivi - Kolur frá Teckan
Oresama - Lonesome Hero

3. 50km

1. Oresama - Dictator FIN 5p.
2. Oresama - Classic Angel RR 4p.
3. Oresama - Chauncey Ban RR 3p.
4. Oresama - All About Our Anna 2p.
5. Oresama - Chauncey Ana RR 1p.
6. Dimma - CLAr Daybreak ox 1p.
7. Oresama - Maybe Rainy RR 1p.

Hylätty:
Oresama - Tiger Trouble
Oresama - Checkpoint Charlie

4. 80km

1. Oresama - No More Sorrow 10p.
2. Oresama - Kiro FIN 9p.
3. Oresama - Gotta Be Quilt 8p.
4. Oresama - Mexican Memory 7p.
5. Oresama - Wannabe Coca-Cola RR 6p.
6. Oresama - Maya Queen 5p.
7. Dimma - CLAr Little Attack ox 4p.
8. Oresama - Treatment of Terror 3p.
9. Oresama - Red Alert 2p.

Hylätyt:
Oresama - Southern Show Oresama - Silent Battle

5. 120km

1. Oresama - Too Many Ghosts 5p.
2. Oresama - Sudden Death 4p.
3. Oresama - Fly High RR 3p.

Hylätyt:
Dimma - Galant ox

6. 145km

1. Oresama - Touch The Rain 5p.
2. Oresama - I'm a Ruder 4p.
3. Oresama - Qiana Ring xx 3p.
4. Oresama - Eleganto 2p.

Hylätyt:
Oresama - Ghost RR

7. 160km

peruttu